A pánikroham észlelése után az Apple Watch azonnal felajánlja a viselőjének légzőgyakorlásait, hogy megkönnyítsék a helyzetet.

Az Apple a közelgő világméretű fejlesztői konferenciáját (WWDC) a COVID-19 világjárvány miatt június 20-án online rendezik. A beszélgetés során a társaság várhatóan fel fogja tárni a termékeinek közelgő operációs rendszereit, ideértve az iOS 14, az iPadOS 14, a MacOS 10.16, a watchOS 7 és a tvOS 14 rendszert is.

Az Apple közelgő watchOS 7-je állítólag egy új funkcióval fog megjelenni, amely figyelmezteti a felhasználókat a pánikrohamokra. A SlashGear Geared Up podcastja során Jon Prosser a technikai elemző kifejtette, hogy ez a szolgáltatás folyamatosan ellenőrzi a vér oxigénszintjét és a pulzusszámot. Amely segíti az órát annak meghatározásában, hogy a felhasználónak esetleg hiperventillációja van-e.

John Prosser azt is kijelentette, hogy a hiperventillációt a stressz és pánik okozza, amelyek miatt pánikrohamot szenvedhet az ember.

Ennek a funkciónak a bevezetésével az óra észleli a pánikrohamot, mielőtt bekövetkezik. A felismerés után az óra azonnal felajánlja a viselőinek a légzési gyakorlatokat, amelyek segítenek megbirkózni a helyzettel.

A podcast során Prosser elmondta, hogy ehhez a funkcióhoz egy új hardvert kell igénybe venni, és valószínűleg nem működik az Apple Watch Series 5 vagy annál régebbi  verzióval. A YouTuber EverythingApplePro és Max Weinbach korábbi jelentései szerint azonban ezt az új funkciót várhatóan bevezetik majd visszamenőleg az Apple Watch‌ Series 4-ig.

Prosser elmondta, hogy a funkció működéséhez a vér oxigénszintjét kell kiszámítani. Ez azt jelenti, hogy az óráknak vér-oxigén-érzékelőből kell állniuk. Papíron az összes Apple Watch modell rendelkezik érzékelővel, és képes kiszámítani a vér oxigénszintjét. Hozzátette, hogy az órákhoz néhány egyéb hardver alkatrész is szükséges lesz.

A PhoneArena jelentése szerint a vállalat kihagyhatja ennek a funkciónak a bejelentését a WWDC 2020 során, és ehelyett bemutathatja az őszi esemény során, amikor is kiadja az új 6. sorozatot.

Ha Apple Watch kiegészítőket keresel akkor látogass el erre a címre:

https://watchdivat.hu/

preloader